За бодър ум: Учете се докато сте живи!

Не се отказвайте да научавате нови неща, само защото вече не сте в училище или в университета

здраве
Поддържайте ума си отворен за нови знания. Това първо ще се отрази добре на емоционалното ви здраве, а след това ще подобри и физическото ви състояние.

Дръжте се като любопитно дете

Има хора, които са любопитни за всичко, и други, които не са. Независимо в коя категория попадате, ще спечелите, ако тренирате любопитството си. Следващия път, когато попаднете на информация за нещо ново и недотам познато, запишете няколко въпроса, които бихте искали да узнаете, т свързани с него. Потърсете в Google или разпитайте някого, който би могъл да знае повече.

Намерете зрънцето истина

Никоя нова идея или концепция не идва от нищото. Дори нещо да звучи шантаво и въздухарско, в основата му има зрънце факт, а фактите са истини. Дори да не се вържете на дадена идея, няма да загубите, ако поне идентифицирате фактите, свързани с нея. Направете се на детектив и създайте собствено разследване. Това ще подобри дедуктивните ви качества, а като нищо ще подобри и самата идея.

Важно е посланието, не посланикът

Често се случва да не можем да възприемаме дадено име или информация, защото идва от човек, когото не харесваме. Например когато кръщаваме децата си, вероятността да им дадем имена, свързани с хора, които цял живот са ни били неприятни, е нулева. Понякога човекът, от когото получаваме информация, я поднася скучно. Не се оставяйте да ви влияят такива неща, както и външният му вид, принадлежността му към партия или футболен отбор. Фокусирайте се само върху информацията, като например си представите, че не познавате „информатора“. Или като приемете някои от горните съвети, публикувани първо в списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *