Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Важни въпроси и отговори за катарактата

 

  • Използва ли се лазер за премахването на катарактата?

Не. Премахването на катарактата става чрез малък хирургичен разрез. Лазерът се използва седмици, дори години по- късно, за да се отвори мембраната зад имплантираната леща при евентуален проблем.

  • Може ли катаракта и на двете очи да се премахне едновременно?

Не. Операцията на всяко око се извърш­ва отделно в интервал от 6 седмици. То­ва се прави с цел да се избере друг лече­бен метод, ако се появят усложнения по време или след операцията. Освен това от практическа гледна точка е по-удоб­но, тъй като трябва да носите лепенка на окото 24 часа след операцията и ще е необходимо време зрението на опери­раното око да се възстанови.

  • Ще бъде ли зрението ми възстановено на 100%?

Не е задължително, но ще почувствате значително подобрение. Повечето хора продължават да носят очила или контакт­ни лещи за близко или далечно виждане.

 

ВАЖНО!

Две скорошни изследвания на Харвардския университет показват, че къдравото зеле, броколите, спанакът и други зеленчуци с тъм­нозелени листа могат да понижат риска отразвитие на катаракта. Учените наблюдавали над 77 000 жени и 36 000 мъже за период от 8 до 12 години. Като цяло в групата били осъществени 2311 опе­рации за катаракта. При жените, които кон­сумирали спанак и дру­ги зелени зеленчуци два пъти седмично, честотата на катарактата била с 18% по-малка в сравнение с тези, които приемали тези храни по-рядко от веднъж в месеца. При мъжете, които кон­сумирали броколи два пъти седмично, случаите на катаракта били с 23% по-малко от групата, която консумирала този зеленчук по-рядко от веднъж в месеца.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Технологията на перфорирани очила с малки дупки „Pinhole” помага при катаракта. Тренажорните очила Д-р Вижън помагат за намаляване на разсейването на светлината, благодарение на това, че предизвикват зеницата да се разтваря само до размера на големината на дупчиците. Т.е по-малка зеница, по-малко разсейване на светлината и подобрена зрителна способност.

 

4 тайни начина да се предпазите от проблеми със зрението

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *