Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Медицински скандал в лечението със стволови клетки

Здравните власти в Италия разрешиха лечението със стволови клетки на няколко пациенти – въпреки протестите на много учени, че терапията не е преминала през клинични изпитания и безопасността й не е доказана.

stvoloviЛечението е ръководено от Фонда по изучаване на стволовите клетки Stamina Foundation и се провежда в болницата Spedali Civili, описва medportal.ru. Пациентите страдат от дегенеративни заболявания и за лечението им се използват стволови клетки, получени от костен мозък. В хода на терапията от тях се развиват зрели клетки на костна и съединителна тъкан.
Защо обаче медицинската гилдия протестира срещу тази практика? 13 институции и организации, които имат лицензи за изучаване и лечение със стволови клетки са недоволни, тъй като въпросният фонд нарушава административните процедури и няма доказателства, че хората наистина ще бъдат излекувани. Дали не става дума просто за конкуренция? До момента авторите на новата терапия не са направили нито една публикация и са непознати в научния свят. От друга страна близките на пациентите настояват лечението им да продължи дори в качеството на експеримент, само и само болните да имат някакъв шанс.
Новото лечение веднъж вече е било спирано и скандалът стигнал дори до съда, който се произнесъл в полза на пациентите. Сега здравните власти отново дават зелена улица на Stamina Faundation но само при положение, че състоянието на пациентите е стабилно и не се проявяват негативни ефекти от лечението със стволови клетки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *