ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето в коя част на деня пушачите рискуват най-много!

Колкото по-рано един пушач запали първата цигара сутрин, толкова по-висок е рискът да стане жертва на злокачествено заболяване.

cigaraПушенето по принцип е един от главните фактори за развитието на рак, припомнят от medikforum.ru. Учени от Пенсилвания, САЩ обаче са установили колко е важно първата цигара за деня да не се запалва веднага след събуждането.
Ако отворите очи и веднага си вземете цигара, рискувате не след дълго да пипнете рак на белите дробове или устната кухина!
Професор Стивън Бранслетър от Университета в Пенсилвания защитава това предупреждение чрез резултатите от опити с лабораторни животни. Според него “ранните пушачи” имат в кръвта си повишени нива на NNAL – метаболит на специфичния тютюнев канцероген NNK. Ако пушачът изчака и не запали поне половин час след събуждането, този показател остава нисък през целия ден – независимо колко са изпушените цигари.
Проверена е и информацията за 1945 пушачи, които са били участници в едно от големите национални изследвания за здравето. Въпросният канцероген в урината им бил в най-висока концентрация при 32% от хората, които започват да пушат в първите пет минути след събуждането си. Учените отчитат, че за опасните нива на NNAL имат значение също възрастта на пушачите, от каква възраст са започнали да пушат, какъв “стаж” имат, какъв е техният пол и социален статус.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *