Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво казва науката за очилата тренажори с перфорация Д-р Вижън?

Какво трябва да знаем за очилата д-р Вижън?

„Pinhole” технологията не е ново откритие, дори напротив. Още през 5-ти век преди новата ера, древните китайци открили, че светлина, преминаваща през една малка дупчица прави фокусът да пада върху изображението. Аристотел (384-322 г. пр. Хр.), Великият гръцки философ, завладян от този факт изучавал процеса на получаване на изображение, чрез технологията за множеството малка дупчици.

Първото реално приложение на малките дупчици се появява повече от 1000 години по-късно, когато Alhazen (Ибн ал-Хайтам), използва принципа, за да измисли камера с малка дупка – светлинна херметична кутия, чрез която с една малка дупчица на предната повърхност на кутията се позволява на пряката слънчева светлина да навлезне и да образува изображение на гърба на кутията.

Тази идея за заснемане на изображение провокира изобретатели и учени в ренесансова Европа, да изследват науката за малките дупчици, откривайки, че светлината се движи в права линия, освен ако не е пречупена от обектива или в някои устройства, когато действат като леща. Това води до изобретяването на т. нар. „Камера обскура” (Camera Obscura) като начин за улавяне на голямо изображение чрез малка леща.

Технологията на малките дупчици се е използвала за подпомагане на зрението още преди стотици години. Има доказателства, че ескимосите са използвали в продължение на много векове тъкани и дърво с тесни процепи, нещо което прилича в примитивна форма на днешните очила с малки дупки, за да предпазват очите си от блясъка на слънцето отразяващо се в снега и леда.

В средата на 20-ти век, очилата с перфорация са били нещо като „пионер” за обществено ползване.

Въпреки че първите прототипи на тези очила са непривлекателни, тежки и тромави, за да се използват редовно, напредъкът обаче при материалите, лазерните технологии и производствените методи, позволява на тези очила да бъдат високо-технологични и усъвършенствани в наши дни.

Медицинската професия също приема науката за „малките дупчици” като начин за измерване на зрителната острота и за откриване на  нарушения на зрението при пациентите.

Офталмолозите често използват оклудер с малки дупчици, с който да  преценяват зрителната острота на 20/20 или 20/50 мащаб, а също и да се определи степента на диоптъра на пациента.

Това устройство е по същество една малка дупчица, която се поставя много близо до окото на пациента, и работи на принципа, че всичко видяно през малка дупка винаги ще се види в центъра на фокуса.

Ако пациентът може да види изображението през очила с малки дупки по-ясно, отколкото без такива очила, то традиционно офталмолозите предписват в такъв случай, да се носят очила (логично е, офталмологът да предпише очила с перфорация, тъй като това доказва, че те реално подобряват зрението!)

Повече за очилата тренажори с перфорация Д-р Вижън, може да видите ТУК

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какво казва науката за очилата тренажори с перфорация Д-р Вижън?

  1. Лили Стайкова каза:

    Дъщеря ми беше миналата година на студентска бригада в САЩ и ми донесе оттам въпросните очила. Нямах представа за предназначението им, но в края на декември се наложи да работя дълго над годишни баланси и очите ми буквално изгоряха от умора! Тогава си спомних за очилата и реших да проверя ще ми помогнат ли. По принцип не нося очила, но тренингът с „Д-р Вижън“ стращно ми помогна! Дори здравото око има нужда от подобна помощ. Умората е по-малка при продължителна работа с компютър, не изпитвате дискомфорт, лесно фокусирате зрението си независимо от напрегнатата продължителна работа. Препоръчвам този продукт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *