Първият американец с присадено лице се ожени!

Американецът Далас Винс се ожени за пациентка на клиниката, в която преди две години му присадиха лице от донор.

weins-wedding-06Далас Винс останал без лице след злополука на работното място, припомнят от lifenews.ru. той е първият пациент в САЩ, преживял успешно пълна замяна на унищоженото при инцидента лице. За жалост лекарите не успели да му възстановят и съсипаното зрение.
Жестоко нараненият млад мъж прекарал в кома три месеца и малко хора вярвали, че ще дойде на себе си. Очите, носът, устните и дори някои от лицевите му кости били изгорени от токовия удар, който го поразил по време на работа. Въпреки нищожните шансове, Винс дошъл в съзнание и започнал съзнателно да се бори за живота си. Прекарал в клиниката почти година, още една му била необходима, за да проходи и да започне да се движи самостоятелно. Трансплантацията на цяло лице му била направена по-късно – през 2011 година, в Бостън.
В същата клиника се озовала след зверска катастрофа и бъдещата съпруга на Далас. 29-годишната Джейми Наш имала 70% изгаряния и животът й висял на косъм. Младата жена не само успяла да оцелее, но и започнала да окуражава депресирания Винс. Нещастието и болката сближили двамата и те останали заедно. След почти двегодишна връзка Винс и Джейми решили да се оженят. Слепият жених не вижда обезобразеното тяло на съпругата си, но и двамата признават, че вече нищо не може да ги раздели.
Целият персонал на клиниката, съхранила живота на двамата клетници, бил поканен на сватбата. Близо 200 гости споделили щастието на новото семейство.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.