Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стрес от положителни емоции

Ако лошите събития ви заобикалят, това все още не означава, че не можете да изпаднете в състояние на стрес. Щастливите ситуации са не по-малко натоварващи!

girl_wolkenПролетният преход е изпитание за психиката и тя може да получи срив дори и при най-благоприятните външни обстоятелства, припомня medikforum.ru. Според психиатрите всичко, което нарушава всекидневната рутина и обичайния режим, е в състояние да отключи стресова реакция.
Стрес могат да се окажат дори почивните дни. Неделята например за много от работещите хора може да се превърне в кошмарно време, вместо да е възможност за приятен и смислен отдих.
Друг стресов фактор би било повишението в службата, получаването на нова работа, повишението на заплатата. Смяната на работната позиция с по-добра според психиатрите предизвиква стрес, почти равен по интензивност на този при разводите.
За всеобщо учудване стрес с негативни последици е способно да отключи и най-хубавото чувство: влюбването. Не е изключение влюбеният да е измъчван от страх, тревога, колебания на хормонално равнище, честа смяна на настроенията – особено в началото на една връзка.
Какво да говорим пък за рождените дни! Празниците, които се устройват в подобни случаи, трябва да притъпят тревогата и отчаянието, което обземат не един зрял човек. Особено кошмарни са юбилеите – преживяното време е свидетелство, че по-голямата част от пътя вече е измината и до смъртта става по-близо с още една крачка.
Лесно е да се даде съвет: повече време на чист въздух, релаксиращи разходки, занимания, които ангажират вниманието. Физическо натоварване без преумора и подходяща разтоварваща диета. Балансът е постижим, но усилията на волята са неизбежни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *