Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бебето яде храна за възрастни? Лошо!

Подранилата среща на бебето с храната на възрастните може да причини здравословни проблеми в бъдеще.

babyМъниците трябва да са поне на 4-6 месеца, за да започнат да разширяват менюто си, припомня medikforum.ru. Съвременните млади родители обаче смятат това правило за анахронично и системно го нарушават. Особено активни в подобни експерименти са самотните майки с ниско образование.
Американски специалисти са направили обстойно проучване по темата с участието на 1334 млади майки. Към съветите на педиатрите за храненето на бебето са се придържали едва 60% от тях. Сред останалите имало “шампионки”, които давали на новороденото от общата храна още след първия месец. Последиците от подобни опити са печални, уверяват медиците, като се позовават на статистиката. Рано захранените бебета още в тази крехка възраст стават жертва на гастроентерити и диарии.
Експертът от Центъра за контрол и профилактика на хранителните заболявания в Атланта – Кели Сканлън припомня, че за бебето до 4-месечна възраст майчината кърма или млечна смес за изкуствено хранене са напълно достатъчни. В такава ранна възраст организмът му не може да усвоява нищо друго, а в същото време менюто за възрастни е в състояние да му причини екземи, затлъстяване или диабет.
Защо всъщност жените бързат да захранят малките деца по този начин? Ето най-честите обяснения: смятат бебето за достатъчно голямо да яде подобни неща; убедени са, че бебето гладува, ако яде само мляко; хранят го по-солидно, за да спи по-добре; искат да пробват дали някое блюдо ща му хареса!
Нито една от тези причини не е сериозна или достатъчно основателна за описаните експерименти. Във възраст 3-4 месеца обикновено се наблюдава скок в развитието на малкото дете и тогава просто трябва да се увеличи количеството на млякото. В същия момент при голяма част от кърмещите майки се получава лактационна криза, която продължава само няколко дни. Пиковият момент не е безкраен – ако през това време започнете дохранване с изкуствено мляко или друга храна, вероятно детето ще се откаже да суче. В този случай е добре да се напомни, че едно бебе не плаче само защото е гладно. Според американските педиатри кризата може да се преодолее, ако по-често гушкате мъника и го притискате до гърдите си. Опитайте!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *