Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трудно зачатие = болно дете?

Колкото по-дълго време една жена прави опити да забременее – толкова по-голяма е вероятността да роди дете с неврологични нарушения.

ZACHATIEТревожният извод е направен от изследователска група на Университета в Грьонинген, Холандия.
Холандските учени твърдят, че тази закономерност се проявява, ако опитите за зачатие продължат повече от година, пише medikforum.ru. Рискът за нервната система на бъдещото бебе нараства при това положение с една трета в сравнение с бързо заченатите бебета. Вероятно тук се крие обяснението на факта, че голяма част от децата, резултат на стимулирана бременност, имат различни неврологични нарушения. В тези случаи е по-висок и рискът от преждевременно раждане и раждане на деца с тегло под нормата.
Критиците на това изследване смятат, че целенасочено се очерня вариантът на родителството чрез инвитро процедури и стимулирана бременност. Проблемът обаче не е в начина, по който е постигнато забременяването, а в ниската фертилност на бъдещите майки. Изводът е направен след здравен анализ на 209 деца, родени от майки от посочената група: или дълго не са могли да забременеят, или това се е случило чрез инвитро процедури. Децата са били подложени на различни тестове и проверки за координация на движенията, стойката и мускулния тонус, рефлекси и координация на ръцете и очите. При “закъснелите” деца неврологичните отклонения се оказали в 30% от случаите, докато при онези, чиито майки забременели бързо, процентът е само 8.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *