Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шок! Антиоксидантите са канцерогенни?

Храните, богати на антиоксиданти, както и добавки и медикаменти с такова съдържание, повишават риска от рак и диабет.

watson_340x255Стряскащото твърдение принадлежи на Джеймс Уотсън и е публикувано в престижното издание New Scientist. Антиоксидантите влизат в състава на храни, добавки и лекарствени препарати, за които се харчат милиарди, отбелязват от medportal.ru. В същото време медицинската статистика не потвърждава категорично, че антиоксидантите оказват положително влияние върху сърдечно-съдовата система. За сметка на това има изследване, приключило преди година и половина, според чиито обобщения интензивният прием на антиоксиданти плюс витамин Е увеличава случаите на рак на простатата.
Джеймс Уотсън анализира случай, при който в ракови клетки от болен панкреас се диагностицира повишено равнище на антиоксиданти. Това според учения са синтезирани от самия организъм антиоксиданти, които блокират работата на специфични групи сензори и пречат на организма сам да се справи със злокачествените клетки.
При случаи на диабет от втори тип антиоксидантите могат да блокират кислородната сигнализация към черния дроб: така става невъзможно да се проявява висока чувствителност към инсулина и да се забавя синтезът на глюкоза в този орган. Изследвания в подобна посока са правени и в университета в Йена, Германия. Немските учени потвърждават, че препаратите и веществата, ограничаващи достъпа на кислород до органи и тъкани /антиоксидантите/ на практика повишават риска, съдействат за създаването на условия за развитие на злокачествени заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *