Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магическата сила на водата

Тя изчиства организма, раз­тваря утайките, освежава. Чистата вода, загрята или охладена до необходимата температура, може да лекува вместо антибиотици…

Така е смятал Луи Куне, автор на книгата „Водолечението“. С неговия метод се е лекувал самият Махатма Ганди. Ефикасността на това при- родно лекарство се обяснява много просто със свойствата на водата:

  • Тя добре поема и отдава топлината. Именно с топлопроводимостта на водата е свързано това, че докато сме във ваната, чувстваме про­мяната на температурата дори и да е само с 1-2 градуса. Нейното действие е толкова по-силно, колкото по-голяма е разликата между температу­рата на водата и на тялото.
  • Водата е универсален раз­творител. В нея много добре се разтварят различни соли и газове. От това идва и химичното й действие. Летливите газообразни вещества (въглероден окис, сероводород и др.) или минералните елемен­ти проникват в организма и въздействат на нервните рецептори, разположени върху кожата, по стените на кръвоносните съдове и във вътрешните органи.
  • Обикновеното механично притискане на масата вода върху тялото може да се сравни със своеобразен и мно­го приятен масаж.
  • За да постигнете добър резултат от лечението, избе­рете наистина специализира­но лечебно заведение. Защото е възможен и обратен ефект. Например хипертонията в начална фаза може да се леку­ва с водни процедури, но не по време на обостряния. Ако кръвното ви налягане е скочи­ло до 190 на 140, моментът не е подходящ да се лекувате с топла вода във ваната. Затова, преди да предприе­мете водолечение, се консул­тирайте с лекар, който ще определи продължителност­та и вида на процедурите. Трябва да ви се направят и ре­дица предварителни изслед­вания – кардиограма, снимка на белите дробове и изслед­ване на кръвта, а мъжете над 50-годишна възраст трябва да се прегледат при уролог.

Целта на водолечението е да помогне на организма да се възстанови без лекарства. При всеки пациент проце­дурите са индивидуални, съобразени със заболяването, както и със съпътстващите го оплаквания.

 

 

 

Воден релакс връща енергията на тялото

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *