Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Радоновата пещера: целебно или шарлатания?

Пещера с радонови лъчения в Австрия се превръща в притегателен център за състоятелни пациенти. Те са убедени, че въздушните бани в пещерата лекуват артрит, болни стави, псориазис и хроничен бронхит.

radonПещерата Гастейн е посрещнала през миналата година 75 000 посетители, съобщава medikforum.ru. Хората се стичат от цяла Европа, повярвали в целебната сила на мястото. Дали пещерата наистина лекува?
Известно е, че е възможно лечение с минерални води, наситени с радон. Стопаните на австрийската пещера твърдят, че за да изпиташ въздействието на радона, не е нужно да киснеш в минерална вода. Достатъчно е да прекараш определено време в пещерните коридори, където въздухът е наситен с радиоактивното лъчение, а температурата е 38%. Престоят е лимитиран по време, стои се по бански и през цялото време се потиш.

Персоналът на пещерната лечебница е любезен и убедителен в разказите си за ползите от радоновата пещера. Лекари от няколко европейски страни обаче са на мнение, че суперлативите са пресилени, а нищо не се споменава за възможните рискове. И изобщо цялата работа е доста съмнителна.

Радоновият газ в ниска концентрация действа обезболяващо, настоява местният медицински персонал. И наистина – пациентите потвърждават, че след сеансите в пещерата по-рядко използват обезболяващи. Скептиците пък припомнят, че постоянните дози радиоактивен радон могат да се окажат токсични за организма. И че съществува реална опасност след такова лечение да се развие рак на белите дробове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *