Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо е полезна морската вода?

Морето е красиво и лекува

Морската вода съдържа лековити соли в йонно състояние (натрий, калий, магнезий, калций и др.), както и олигоелементи (сребро, цинк, йод и пр.). Освен с химичния си състав тя влияе на човешкото тяло чрез механичното действие на вълните си, наподобяващо лек масаж.

Защо е полезна морската вода?
Защо е полезна морската вода?
Солената вода подпомага дейността на нервната, сърдечносъдовата и храносмилателната система, както и обмяната на веществата. Също регулира отделянето на пот през кожата. Отдавна е доказано целебното действие на нашето Черно море е незаменимо при дерматологичните заболявания невродер-мит, псориазис, екзема. То е полезно и за страдащите от хипотония (кръвно налягане под 120 на 80 мм живачен стълб), разширени вени, климактерични оплаквания.

През лятото за закаляване се препоръчва морска вода с температура от 20 до 27°. Но къпането в нея трябва да се дозира. Не е разумно то да продължава повече от 20 минути. Премине ли се тази граница, водата може да създаде условия за активиране на затихнали възпалителни процеси в половата и пикочна система. Морските бани не се препоръчват и на страдащите от камъни в жлъчката и бъбреците или хроничен белодробен емфизем. В морето е неразумно да се влиза и след употреба на алкохол, защото често се нарушаватсамоконтролът и координацията на мускулите. Не бива да се плува и след обилно нахранване. Тогава голяма част от кръвта се преразпределя в коремните органи. Настъпва сравнително по-слабо кръвоснабдяване на мозъка и мускулите. Това намалява възможностите на нервната и сърдечносъдовата система, както и на мускулите за по-бърза реакция и приспособяване към повишените изисквания на организма в морската среда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Защо е полезна морската вода?

  1. Катерина каза:

    Точно това ми трябваше.От вчера започнах да правя морски бани,но не знаех колко минути трябва да ми е пристоят във водата за да има положителен ефект.Сега вече знам.20 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *