ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-опасната възраст за инсулти: коя е тя?

Американски и финландски лекари обявиха заключенията си от общо изследване върху рисковете за инсулт съобразно възрастта на жените и мъжете.

insultНаблюденията в Централната болница на университета в Хелзинки дават интересен материал, който е анализиран и обобщен в Центъра по обществено здраве в Тексас, пише topnews.ru. Проучените истории на заболяването у 1000 пациенти на възраст от 15 до 49 години сочат, че рискът при жените е най-голям до 30 години, а при мъжете – след 40. При 60% от мъжете, прекарали инсулт, е установено повишено ниво на холестерина в кръвта. 44% от тях били пушачи, а 39% имали хипертония в различни стадии на развитие.
Няма откритие в твърдението, че с напредването на възрастта рискът от инсулти и инфаркти нараства. Но къде точно е границата, става ясно сега: за мъжете тя е 40! Достигайки възраст от 35 години, мъжете трябва да следят показатели като холестерин и кръвно налягане, както и да преосмислят някои от навиците си – пушене и заседнал живот. Динамиката и вредностите в храненето на съвременния човек са такива, че опасностите за мъжете на средна възраст принципно са същите, както и за мъжете от третата възраст. “Шансовете” на двете групи да получат инсулт са изравнени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *