Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чаша вода помага при ниско кръвно налягане

Учени от Imperial College London доказаха, че чаша питейна вода може да подобри кондицията и да нормализира ниското кръвно налягане.

vodaНа много хора им се е случвало да получат световъртеж или да им причернее пред очите, ако рязко станат от леглото. Това е свързано с колебания в артериалното им налягане. Рязкото движение подава фалшив сигнал за опасна промяна в налягането и “вътрешното командване” го смъква веднага, описват механизма от medikforum.ru.
Артериалното налягане се контролира от автономна нервна система, която не зависи от нашите съзнателни желания и воля. Тази система може да допусне грешка и контролът да се разпадне. Когато човек рязко смени положението си – от легнало или седнало до право – се създават условия за такава грешка. Системата подава сигнал за спешно смъкване на артериалното налягане, приемайки измененото положение за застрашаващ живота фактор. Смъкването е толкова бързо, че може дори да се стигне до загуба на съзнание. Именно в такива случаи, според учените от Imperial College London, помага обикновената питейна вода. Изводът е направен след опити с доброволци, които имали описаните нарушения. На тях им предлагали в подобна ситуация да изпият 480 милилитра вода. Въпреки, че причините за нарушенията били различни, при всички резултатът бил един и същ: състоянието им без забавяне се подобрявало. Водата възстановявала нормалното артериално налягане. Един от ръководителите на проучването – професор Кристофър Матиас смята, че животът на хора с нарушения в автономната регулация на артериалното налягане чувствително ще се подобри, когато усвоят навика да пият една-две чаши вода в пикови ситуации.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *