Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Слабо и здраво тяло с цветна кулинария

Така наречената цветна кулинария е популярна и на Изток, и на Запад

цветя

Оказва се, че цветята, които мнозина от нас отглеждат на вилите си или на балкона, са не само красиви, но и полезни!

Цветя, пъпки и недозрели семена от много растения се използват в кулинарията не от вчера. Нещо повече, много декоративни цветя – гладиоли, лилии, лалета, хризантеми, някога са били отглеждани само заради вкусните им луковици, пъпки или листа, а не за наслада на очите!

В разцъфналите цветове и в цветния прашец се съдържа богат спектър от биологичноактивни вещества – истински природни поливитаминни концентрати, затова цветната кулинария е не само следване на модата, но и начин да се разнообрази менюто и да се обогати с необходимите витамини. И така, сервирайте цветната трапеза!

Гостите ви, особено децата, ще се учудят и зарадват от захаросаните листенца от рози, незабравки или календула. Рецептата е проста: разбийте белтък на гъста пяна, с четчица внимателно нанесете сместа върху листенцата и съцветията, а след това нека излишният белтък да се оттече. Посипете цветовете с пресята пудра захар и подредете върху плоска чиния, за да изсъхнат на въздуха.

А свежите и напълно разпукнали се цветове от роза можете да захаросате цели и за по-голяма оригиналност да поставите във ваза в центъра на масата като букет, пише вестник „Феномен“.

С листа от цветя можете да украсите и различни видове каши, а за картофеното пюре най-подходящи са цветовете на настурцията. Проявете малко фантазия и вкус и няма да се наложи да уговаряте малкия палавник да „изяде една лъжичка за мама и една лъжичка за тати“!

Внимание! Някои цветя са отровни, затова бъдете внимателни и не употребявайте растения, които не познавате и за които не сте сигурни, че стават за храна!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *