Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сладка ли е смъртта от кренвирши и шунка?

Кренвиршите, шунката, саламите и всякакви други преработени меса, които са ни толкова сладки, са причина за смъртта на един от всеки 30 починали.

kolbasa1Човечеството плаща много скъпо за своята любов към преработеното месо, пише medikforum.ru. Предупрежденията за подобна връзка не са едно и две, но тягата към колбасите е непобедима. Това е сравнително евтина храна, вкусът й е приятен и сме свикнали с него, с колбаси можеш да се нахраниш бързо. Освен това все ни се струва, че няма да сме от нещастните проценти – жертва на убийствените свойства на колбасите! Хапваме ги, макар да знаем какво е съдържанието им, какви бомби от мазно, солено и всякакви стабилизатори и оцветители са всъщност.
Преработените меса причиняват различни заболявания – от сърдечни до рак, твърдят британски експерти. Те са изчислили, че ако консумацията на преработено месо се сведе до обема на една сарфаладка на ден, това ще предотврати 3000 смъртни случая на Острова за година!
Във Великобпитания всяка година се регистрират 100 000 случая на преждевременна смърт – т.е. на хора на възраст под 65 години. Британското изследване, за което стана дума, включило наблюдения над 450 000 британци на възраст от 35 до 69 години. Учените потвърдили тезата си, че колкото повече е преработеното месо в менюто на един човек – толкова повече той боледува и расте вероятността да умре от болестите си. Това се отнасяло и до случаите, в които хората се опитвали да живеят здравословно – да спортуват, да не пушат и да не злоупотребяват с алкохола. От саламите обаче не се отказвали.
Преработеното месо увеличава смъртността от сърдечни заболявания със 72% и с 11% – от ракови заболявания. Комплексно рискът от преждевременна смърт е по-висок с 44%. Забелязано е впрочем, че любителите на колбасите обикновено не обичат зеленчуци и са пушачи. Част от тях си падат и по алкохола. Така че рискът не само остава, а в тази светлина е още по-висок!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *