ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Затлъстялата талия вещае рак на червата

Мазнините в областта на талията не са само естетически проблем, но и директна заплаха за човешкия живот!

taliaВнушителният обем на талията увеличава риска от рак на червата, твърдят учени от Колежа по медицина “Айнщайн” в Ню Йорк. Няма новина в твърдението, че затлъстяването е рисков фактор за ракови заболявания в чревния тракт. Доскоро обаче нямаше никакви сигурни заключения за това – има ли значение къде точно в тялото са разположени мастните натрупвания. Сега вече е известно, че най-опасната точка е талията. Колкото по-обемна е тя – толкова по-висок е рискът да се развие злокачествено заболяване в червата.
Най-голям риск съществува при хората със силует във форма на ябълка. Учените са на мнение, че при тях опасността е двойно по-висока, отколкото при хора с нормално телосложение. Същият тип фигура е и сред най-застрашените от сърдечни болести.
Възможно ли е опасността да се намали, като се редуцира размерът на талията? Авторите на изследването смятат, че не просто може – а е задължително, отбелязва medikforum.ru. Ако е невъзможно това да бъде постигнато чрез диети или спортен режим, може да се мисли за оперативно отстраняване на мазнините от талията. Трябва да е ясно, че подобна операция би имала здравословна мотивировка, но нито една администрация няма да я признае за животосъхраняваща и пациентът ще трябва да си я плати, независимо в коя държава живее.
В науката има спорове за това – дали мастните натрупвания причиняват рак или ракът е причинен от начина на живот, довел и до тези натрупвания, коментира авторът на изследването д-р Дерек Хауфман. Начинът на живот наистина е нещо много важно, но причина за болестта все пак е затлъстялата талия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *