ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Целина като превенция срещу раковите болести

Листата от целина имат високо съдържание на витамин А, докато стъблата са отличен източник на витамини В1, В2, В6 и С

целина

Стъблата съдържат още калий, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и много незаменими аминокиселини.

Хранителното вещество във влакното, което се освобождава по време на изцеждане на сок, подпомага движенията на червата. Естественият органичен натрий (сол) в целина е много безопасен за консумация. В действителност е от съществено значение за организма. Дори хората, които са чувствителни към солта могат съвсем безопасно да консумират натрия в целината, за разлика от готварската сол (йодиран натрий), която е вредна за хората с високо кръвно налягане.

Въпреки че много храни губят хранителни вещества по време на готвене, повечето от съединенията в целина остават същите по време на готвене.

Целината винаги е била свързана с понижаване на кръвното налягане. Когато се комбинира с други сокове, тя осигурява различна формула, която да помогне и други оплаквания.

Последните проучвания показват, че целина може да бъде ефективна в борбата срещу рака.

Някои от ползите за здравето от целина сок:

Киселинност: важните минерали в този вълшебен сок ефективно балансират рН-то на кръвта и неутрализират киселинността.

Спортисти: сокът от целина действа перфектно след тренировка, тъй като замества загубените електролити и рехидратира тялото

Рак: целината е известна с това, че съдържа най-малко осем противоракови съединения. Сред тях е ацетиленикс, за когото е доказано, че спира растежа на туморните клетки. Има и фенолни киселини, които блокират действието на простагландинита, който насърчава растежа на туморните клетки. И не на последно място – кумарини, които помагат за изчистване на клетките от свободните радикали.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *