Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дигитално ректално изследване показва изменения в дебелото черво

Дигитално ректално изследване

Този преглед на ануса и ректума, из­вършван от лекаря, е бърз и евтин начин да се установят възможни изменения в дебелото черво, а при мъжете уголемява­не на простатата или наличието на въз­лести образувания в нея.

 

Кой подлежи на преглед?

Това изследва­не трябва да се прави при хора с оплаква­ния от страна на червата или при мъже, които имат трудности при уриниране.

 

Как се провежда?

Лекарят започва пре­гледа с оглед на кожата около ануса за на­личие на патологични промени. След то­ва слага гумена ръкавица и с пръст опипва вътрешната страна на ректума за необичайни образувания.

 

Какво означават резултатите?

В об­ластта на ректума и ануса могат да се установят хемороидни възли. Фисури (разкъсвания), абсцеси или възпаление са признак за инфекция, която може да се излекува с антибиотици или хирур­гична интервенция, ако е необходимо.

 

Ако лекарят открие бучка, тя най-ве­роятно е полип (доброкачествено обра­зувание) – в този случай ще ви се назна­чат допълнителни изследвания, за да се изключи раково образувание. Ако се установят промени при изследването на простатата, лекарят ще ви назначи тест за простатата – специфичен антиген (PSA), маркер за наличие на рак на простатата.

 

Дебелото черво също се нуждае от профилактика

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *