Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да понесем по-лесно промените на времето? (2)

Промените на времето играят изключителна роля в нормалното функциониране на човешкия организъм. Някои хора по ред причини са по-чувствителни към тях, те понасят различни неприятни и дори болезнени усещания.

meteo2Такива състояния се разглеждат в медицината под общото название “метеозависимости”, описват от medikforum.ru. Астматичният тип зависимост е само един от тях – съществуват още шест. Ето кои са те, заедно със съвети за облекчаване и по-лесно преодоляване!
Вегетативно-съдов тип. Усеща се слабост, артериалното налягане е ниско, появяват се кръгове под очите. Помага вана с дъбови кори или отвара за пиене от копърови семена, корени валериана, мед. Отварата се приготвя така: Две супени лъжици корени от валериана /дилянка/ и семена от копър се заливат с един литър гореща вода. След едно денонощие в съда се добавя водна чаша мед. Прецежда се и се пие три пъти на ден по една супена лъжица половин час преди ядене.

Диспептичен метеотип. Симптоматиката е мъчителна: оригване, киселини в стомаха, запек. Препоръчва се по-честа употреба на млечно-кисели храни и ограничаване на тестените храни, месото, зелето.

Кардиореспираторен метеотип. Разпознава се по учестеното сърцебиене, проявява се и с мъчителна постоянна болка в гърдите. Препоръки: откажете се от кафето и силния чай и ги заменете с отвара от цикория или билкова запарка, например от мента. Вместо захар вземайте мед.

Кожно-алергичен метеотип. Проявява се с обриви и упорит сърбеж. Наложително е да се спре консумацията на цитрусови плодове за известно време. Ограничете сладкото, вземайте релаксиращи вани.
Предложения за отвари: 1. За пиене: една супена лъжица невен се залива с водна чаша гореща вода и се оставя за два часа. Прецежда се и се взема по една супена лъжица три пъти на ден. 2. За вана: по една супена лъжица билкова смес от лайка, валериана, жълт кантарион се залива с литър гореща вода и се вари 10 минути на водна баня. Оставя се за половин час, след което се прецежда и се добавя в напълнената вана. Процедурата се повтаря на 2-3 дни за по десетина минути.

Ревматоиден метеотип. Проявяват се болки в ставите, мускулите и кръста. Задължителна лекарска консултация! Облекчават ваните с морска сол и топла баня.

Церебрален метеотип. Често срещан, характерен с упорито и мъчително главоболие, раздразнителност, нарушения на съня. Действа добре бъзовият чай. Приготвя се от сушен цвят – една супена лъжица цвят се вари до кипване с голяма чаша вода. Оставя се да кисне 20 минути и се прецежда. Разделя се за 3-4 приема в рамките на деня и се пие 15 минути преди ядене. Бъзовата отвара помага също при болки в гърлото и зъбобол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *