Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да понесем по-лесно промените на времето? (1)

Метеорологичните промени влияят на хората по различен начин. Едни хора имат затруднения с дишането, други не могат да се понасят заради адското главоболие.

meteoНе винаги свързваме неразположението си с промените на времето, разкрива medikforum.ru. Опитваме се да ги обясним с недоспиване, лоша храна, умора в работата. Все пак си струва – преди да направим тази автодиагностика – да погледнем през прозореца и да изслушаме прогнозата за времето утре. Човекът е част от общата биосфера и всичко в природата, постоянно или променящо се, има значение за начина, по който функционират клетките и системите му!
Лекарите различават седем вида метеочувствителност: астматична, съдова, диспептична, кардиореспираторна, кожно-алергична, ревматоидна и церебрална. Всяка от тях има своите специфични особености. Познаването на собствения тип метеозависимост би позволило да се вземат адекватните мерки, за да се неутрализират негативните усещания. Изключително важно във всички случаи е съобразяването с правилата на здравословния живот – особено ако става дума за хора с хронични заболявания и възрастни, най-вече при резки промени на времето.
Астматичен тип метеозависимост. Симптоматиката се изразява в затруднено дишане. Колкото и странно да звучи – при такива състояния е полезна отварата от пренебрегваната ряпа!
Ето как се приготвя тя: един средно голям кореноплод се настъргва и залива с гореща вода. След това се вари на водна баня 15 минути. При спазми на бронхите помагат и инхалации с борово масло – три капки за сеанс. Препоръчва се след инхалацията пациентът да запази мълчание в продължение на един час. Препоръките са съгласувани с практикуващи руски медици.
(Следва)

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *