Начало / Здравословен живот / Диети и отслабване / Как се създава работещ план за здравословно хранене?


Как се създава работещ план за здравословно хранене?

Създаването на здравословен план за хранене не трябва да отнема допълнителното време и не трябва да бъде твърде сложно

отслабваме заедно

В действителност, той може да бъде толкова прост, колкото нахвърлянето на няколко точки във вашата тетрадка или толкова сложен, колкото създаването на персонализирани електронни таблици на вашия компютър.

Тези видове планове могат да бъдат изключително полезни при воденето на някакъв режим и да ви държат отговорни за действията ви. На свой ред, това го прави възможно да се идентифицират и разрешават всякакви проблеми или притеснения. Само с няколко съвети и трикове, можете да създадете план за здравословно хранене, който ще ви помогне да възвърнете добрата си форма.

Направете списък

Седнете и направете списък на целите, които имате за себе си. Този списък трябва да съдържа както дългосрочен план, така и краткосрочни цели и неща, които искате да постигнете. Например, може да искате да спре да яде след определен период от време всяка вечер. Или може да искате да премахнете на кофеина от диетата си.

Реалистични цели

След като сте направили списък на нещата, които искате да постигнете, спестете си цели, които не можете да реализирате. Никой от вас самите не ви познава по-добре. Поставянето на цел да сваляте по 5 килограма всяка седмица може и да не е мотивиращо за вас, затова бъдете искрени и си пожелайте неща, които можете да изпълнете.

Вкарайте плана си в действие

Записвайте всичко, което сте изпълнили, както и онова, което не сте. Така ще имате реална представа за това как се движите.

Тайната на успеха е се планира напред. Записвайте всичко, което трябва да направите и отбележете след това дали сте го изпълнили.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб