БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Знаете ли колко полезна е уханната дюля?

Този есенен плод успешно се справя с почти всякакви стомашни неразположения

дюля

Богата на дъбилни вещества и пектини (мощни естествени сорбенти), дюлата от древността е известна като прекрасно средство при стомашно-чревни разстройства. И не само в натурален вид (употреба на плодове и изцеден сок), но и като отвара – с други думи, компот от дюли.

Компотът от дюли е много популярен като лекарство при заболявания на стомашно-чревния тракт, болести на черния дроб, като отлично средство против гадене и повръщане, особено подходящо за бременни. Благотворно влияние оказва плодът при отоци, благодарение на слабото си пикочогонно действие.

Семките на дюлята могат да се разглеждат като отделно лекарствено средство. Дори официалната медицина използва екстракт от дюлеви семки като отхранващо средство, а отварата от тях помага при различни възпаления. Народните знахари ги прилагат при бронхити, кръвохрачене, разстройство, маточни кръвотечения.

Външно приложение

Отварата от семена от дюля се използва като противовъзпалително средство при изгаряния, кожни раздразнения, ангини, възпалителни процеси на очите и др. Отварата от семената е прекрасен козметичен препарат за омекотяване на кожата.

Дюли на трапезата

Често с лечебна цел се използва печена дюля или приготвени от плодовете подсладен сок, желе, компот, сладко. Плодът често се използва като гарнитура или подправка към месо. Възхитително ароматните, възкисели плодове са прекрасна суровина за сосове; от дюля се прави великолепна дюлева горчица. С една дума – експериментирайте смело!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *