Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диабетът подкопава и денталното здраве!

Диабетицити са изложени на по-висок риск да развият дентални проблеми, сравнено с останалите хора. Ето защо те трябва да обръщат сериозно внимание на всяко отклонение от нормата и да са редовни при личния си зъболекар!

brush3При диабет пациентът става по-уязвим на всякакви микроорганизми, припомня puls.bg. Това е валидно и за микроорганизмите в устната кухина. Първото, което трябва да се спазва, е зъбите да се мият поне два пъти на ден и дори при липса на проблеми да се спазват интервалите за профилактични прегледи при стоматолога – на всеки 6 месеца. Безпокойство трябва да породи например кървенето на венците или усещането, че зъбите започват да се клатят. Диабетиците са рискова група по отношение на инфекции в устната кухина, на възпалителни процеси и поява на пародонтоза. Занемарените проблеми могат да доведат до рушене на костта, която държи зъбите, а това е много сериозен проблем.
Заради високите захарни нива в кръвта образуването на слюнка е затруднено, а сухата уста създава условия за отлагане на плака и активира кариесите. При диабет по принцип кръвоснабдяването на венците е влошено и това поражда допълнителни условия за развитие на болестни процеси. Личният зъболекар може най-добре да посъветва пациента си какви мерки да предприеме паралелно с лечението на своето основно заболяване, за да предотврати негативни изменения в посока на денталното здраве. При всички положения стоматологът трябва да е предупреден, че пациентът му е диабетик, за да съдейства професионално за предотвратяване на деструктивни процеси в устната кухина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *