ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Четири старчески болести, които поразяват и младите

Доскоро медицината приемаше, че младостта защитава хората от някои заболявания. Последните изследвания обаче променят това убеждение, пишат от medikforum.ru.

osteoНаистина има заболявания, при които младостта е фактор – но той се оказва не така съществен. Коварството на тези болести е в това, че те могат да поразят дори много здрав и все още млад женски или мъжки организъм. Понякога тези заболявания изглеждат загадъчни, несвойствени. Един човек може да има великолепно самоусещане и излъчване. Ляга да спи – и не се събужда!
В списъка на болестите, от които не би трябвало да боледуват и умират млади хора, са меланомът, остеопорозата, инсултът и старческото слабоумие.
Меланомът обичайно се среща у хора над 50 години, но напоследък тази възрастова граница пада. За жалост младите хора не се вслушват в предупрежденията на лекарите да пазят кожата си от слънцето и от злоупотреби в соларното студио. Профилактиката е проста: разумно поведение и раздяла с навика да се “пържиш” за шоколадов тен!
Инсулт може да получи човек и на 20 години. Той наистина е характерен преди всичко за хората над 65 и рискът е повишен за пушачи, хипертоници, диабетици, при проблеми с наднорменото тегло и висок холестерин.
Остеопорозата също слиза във възрастовата група под 50. За профилактиката е нужно да се приема калций и витамин D по схема, да се практикува някакъв спорт, да има постоянни грижи за състоянието на мускулите и скелета. Цигарите и алкохолът са “помощници” на остеопорозата!
Старческото слабоумие на 40 вече е реалност. Американски психиатри твърдят, че една от най-разпространените му форми – болестта на Алцхаймер, може да се развие и в такава възраст. За да не се случи това, мозъкът трябва да се тренира: помагат занимания с чужд език, музика, решаване на кръстословици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *