Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три критични прага в живота на всеки мъж

Свикнали сме да възприемаме силния пол наистина като силен. Но в живота на всеки мъж има три прага, при които той е уязвим както психологически, така и чисто физически и е редно да знаем това.

manКои са тези възрастови прагове? Годините около 30, 50 и 65. Причините за тези прагове са няколко. Да започнем от социалната, анализира www.kp.ru. Житейските максими – да посадиш дърво, да построиш дом, да отгледаш дете – маркират един модел, върху който младият човек рядко се замисля. Ако на 30 си склонен да “отсвириш” подобни мисли, към 50-те равносметката, че не си изпълнил мисията си, започва да те тормози. В такива моменти мъжът има нужда от стабилна подкрепа на близки и приятели.
Втората причина са хормоните. Да – мъжете също имат проблеми с тях! Обръщали ли сте внимание на това, че около 35 и 50 години много мъже създават нови семейства и декларират, че искат да започнат живота си отначало? Физиологично това е свързано с естествен взрив на хормони, програмиран и присъщ на съответната възраст.
И накрая – психологическите причини. Приближавайки се към 50-те, мъжете се обръщат назад към преживените години и правят своите равносметки. Често тези равносметки причиняват стрес, депресии. Известно е, че т.н. “синдром на 50-те” е свързан с болестни състояния, например с инфаркти. Рискът дори да има животозастрашаващи ситуации расте, ако мъжът пуши или редовно употребява алкохол, ако не е в достатъчна степен физически активен, храни се нездравословно /мазно, солено/.
Съветът на лекарите в подобни случаи е да има подкрепа от близки хора, но и самите мъже да направят промени в навиците си в името на здравето. Спорт, съответстващ на възрастта; разум и умереност във всичко, категоричен завой към здравословното хранене. В крайна сметка – през житейски прагове минаваме всички…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *