Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да предпазите простатната жлеза?

простатна жлеза

Простатата е жлеза с размери и форма, подобни на кестен, която е разположена дълбоко в таза на мъжа в основата на пи­кочния мехур.

Има голямо значение за правилното функциониране на пикоч­ния мехур и за контролирането на ури­нирането, но основната й роля е да про­извежда семенна течност и да я изтласква през пениса.

Поради все още не напълно ясна при­чина простатата започва да се уголемява, след като мъжът навърши 50 или 60 го­дини. При нарастването си тя притиска уретрата, каналът, по който се отделя урината от пикочния мехур. Стената на пикочния мехур се стреми да преодолее препятствието по пътя на урината с по- силна контракция, при което се създава усещане за честа нужда от уриниране, дори съдържанието на пикочния мехур да е съвсем малко. Състоянието се нари­ча доброкачествена простатна хипертро­фия или хиперплазия (ДПХ) и често остава нелекувано, особено ако протича без симптоми. ДПХ не води до развитие на рак на простатата и не нарушава сек­суалната функция. При някои мъже се наблюдават симптоми като внезапна и спешна нужда от уриниране, особено през нощта, слаба струя при уриниране или затруднено уриниране. Повишеното количество остатъчна урина в пикочния мехур след време може да доведе до ув­реждания на пикочния мехур или бъбре­ците, до появата на камъни в пикочния мехур и инконтиненция.

Има няколко начина за лечение на ДПХ. Част от тях потискат производ­ството на тестостерон, което може да намали сексуалното желание и да предиз­вика проблеми с ерекцията. Лекарят ви може да промени лечението, ако се по­явят такива странични ефекти.

Билката сао палмето е популярно ал­тернативно средство за лечение на ДПХ, което значително облекчава леките и умерено изразени симптоми, но не пре­дизвиква намаляване размерите на про­статата. Обичайната доза е 160 мг 2 пъти дневно между храненията, която не тряб­ва да се превишава. Продължителната употреба е напълно безопасна. Други природни средства са лененото семе, предотвратяващо увеличаването на про­статата, и тиквените семки, богати на цинк (намалява размерите на жлезата и облекчава симптомите). Избягвайте деконгестантите, лютивите подправки и киселите храни, които могат да изострят симптомите.

Ако имате съмнения за ДПХ, консул­тирайте се с лекаря си, за да изключи въз­можността да се касае за простатит (въз­паление на простатата), много по-сериозно заболяване, което се дължи на инфек­ция и протича с болки в кръста, парене при уриниране, температура, болки в ста­вите и мускулите, в таза или в скротума.

 

ФАКТ

Прогнозите са, че де­вет от десет мъже над 70 години ще бъдат за­сегнати от някакъв проблем с простатата.

 

Тестостерон – върхове и спадове

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *