ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява ракът на простатата?

Ракът на простатата е тумор, който се развива в простатата – жлеза с големината на орех, разположена под пикочния мехур и произвеждаща семенна течност.

Ракът на простатата обикновено се развива много бавно в продължение на дълги години.

Около 60% от случаите се откриват, преди ракът да е обхванал съседните тъкани или да се е разпространил до други органи на тялото. Ранното му диагностициране е най-добрата гаранция за успешно лечение. Всъщност повече от 93% от мъжете, при които ракът е открит навреме, оздравяват напълно. Веднъж започне ли да се разпро­странява обаче, той сериозно застрашава живота ви.

Учените са открили зависимост между рака на простатата и нивата на мъжките по­лови хормони, но не са напълно наясно кое точно го причинява. Рискът ви ще е значи­телно по-малък, ако туморът се открие рано чрез ректален преглед. Ако лекарят смет­не за необходимо, може да ви назначи кръвен тест за определяне нивото на простат – специфичния антиген (PSA), вещество, което е повишено при мъжете с рак на проста­тата. Ако резултатите от теста са по­ложителни, лекарят ще назначи рентгенова снимка, изследвания на кръв и урина или ултразвуково изследване на простатата. Чрез биопсия може да се вземе тъкан от жлезата, за да се изследва за наличието на ракови клетки.

 

Кои са симптомите на рака на простатата:

  • Обикновено липсват.
  • Често уриниране, особено нощем.
  • Слаба и неравномер­на струя при уринира­не, съпроводено с болка.
  • Кръв в урината.
  • Болка в мускулите на тазовото дъно, гръб­нака, бедрата или ребрата.
  • Загуба на апетит и тегло.

 

 

Симптоми и лечение на увеличена простата

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *