Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на Паркинсон с имплант: възможно е!

Дълбока мозъчна стимулация със специален имплант помага да се облекчават за дълго време симптомите на болестта на Паркинсон.

papa.jpgrkinsonСтимулирането на мозъчната дейност е възможно още в ранните етапи на страданието, пише puls.bg с позоваване на New England Journal of Medicine. За да направят този извод, британски медици са проследили как се развива болестта у 251 пациенти в продължение на 7.5 години. Част от болните са преминали лечение само с медикаменти, а втора група е получавала и описаната стимулация.
Времето доказало, че независимо от медикаментозното лечение болестта се влошава с годините. В групата с комбинирано лечение процесът е обратен: може да се говори за подобряване на симптоматиката. Авторите на изследването правят извод, че сполучливите резултати могат да се обяснят единствено с нервната стимулация. Пациентите с импланти били като цяло в по-добро общо и емоционално състояние, по-самостоятелни и независими в обслужването си.
Изследователите отчитат в същото време, че имплантът не влияе върху физическата подвижност на болните и в това отношение двете наблюдавани групи са изравнени. Това не променя категоричното заключение, че ако болестта бъде “обработвана” в ранен стадий чрез въпросния стимулатор, периодът на нормален и независим живот за пациентите се удължава.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *