Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Цигулката прави детето по-умно

Уроци по цигулка или пиано във възрастовия диапазон 6-7 години ускоряват развитието на едно дете и му създават качествени моторни навици.

Child_SmallViolin2Детето с цигулка може и да не стане велик музикант, обясняват изследователи от Университета Конкордия в Монреал. Колкото по-продължително време се вземат уроците по музика, толкова по-умни са децата в следващите години от живота си.
За развитието на моторните навици е отговорна онази мозъчна област, която контролира процесите на движение и планирането, пише medikforum.ru. Много е важно да се улови най-подходящият момент за такива занимания: на възраст 6-8 години в детския мозък се отваря “прозорец”, в който занятията с музика развиват важни общи способности. Заниманията с музика изработват безукорна координация между лявата и дясната ръка, а също координация между движенията от една страна – и звукови и визуални възприятия от друга. Колкото по-рано започнат заниманията, толкова по-здрава ще бъде връзката между моторните и сензорните области на мозъка.
Да изискваме ли от детето упорити занимания с музикалния инструмент? Естествено. Все пак трябва да сме наясно, че трудолюбието и постоянството не гарантират неговата музикална кариера. За нея не е достатъчно да владее техниката: нужна е страст, ентусиазъм, индивидуалност и още много други фактори – но това, разбира се, е друга тема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *