Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обичаното дете е по-умно

Тази теза намери и своето научно обяснение

Но преди учените да са споделили своето компетентно мнение, ние знаем колко по-добре е да изразявате любовта си към децата, да им казвате по-често, че са обичани. Това ще им даде една по-голяма сигурност и умение да ценят себе си. Детето е толкова беззащитно, че не би могло да оцелее без любов в този толкова жесток на моменти свят. И въпреки, че знаем тази истина, нека видим как учените обясняват този факт.

обичано дете

Невролози показаха снимки на мозъците на две 3-годишни деца. На тях ясно се вижда, пренебрегнатото от майката дете има по-малък мозък, с повече точки и тъмни петна в сравнение с другото дете. Дори липсват някои участъци, които според изследователите по-късно ще повлияят на интелектуалното развитие и способността за общуване. Според проф. Алан Шор от Калифорнийския университет, отношението на майката към детето през първите две години е решаващ фактор за по-нататъшното му развитие. Недостигът на внимание не може да се компенсира по-късно, установява проучването. Специалистите са категорични, че децата, които получават достатъчно любов и внимание в ранна възраст, усвояват знания по-лесно, имат по-добра памет и са по-устойчиви на стрес, пише вестник „Всичко за дома“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *