Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доматеният сок е по-добър от енергийните напитки!

Доматеният сок може да ни замени енергийните напитки /ЕН/ напълно равностойно.

08_TomatoJuiceДоматите съдържат вещества, които помагат на мускулите да се възстановят след силни напрежения и натоварвания, съобщава medikforum.ru. Освен това – за разлика от ЕН – сокът няма да ни натовари с никакви вредни добавки.

Гръцки учени са изследвали въздействието на доматената напитка върху мускулите и цялостната кондиция на организма при силни физически натоварвания. Сокът се оказва по-ефективен – той не само възстановява мускулната енергия, но и балансира нивото на захарта в кръвта и го довежда до здравословните показатели. За да направят тези изводи, изследователите са следили стриктно състоянието на 15 спортисти в продължение на два месеца.
Доброволците са давали проби за изследване преди, по време и след тренировките си. Девет от тях са се възстановявали с доматен сок, а останалите – с енергийни напитки. В първата група е било доказано по-бързо възстановяване на мускулите и захарните параметри. В това на практика няма особено откритие – известно е, че доматите съдържат веществото ликопин. Това е антиоксидантът, който придава на доматите познатия червен цвят. Антиоксидантите помагат в лечението на ракови заболявания, болести на сърцето и други здравословни проблеми. Неслучайно т.н. средиземноморска диета, в която доматите присъстват възможно най-активно, е един от доказаните пътища към здравето и дълголетието.
С този си състав доматеният сок неутрализира различни вредни ферменти и белтъци, които могат да разрушат мускулните влакна. Според гръцките учени сокът е толкова ефективен в споменатата посока, че у хора с високо ниво на вредните белтъци нещата влизат в норма само за два месеца с по чаша от червената напитка на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *