Начало / Болести и лечение / Болести на опорно двигателната система / Внимание! Диклофенакът е опасен за сърцето!


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Внимание! Диклофенакът е опасен за сърцето!

Милиони хора по света използват диклофенак като болкоуспокояващо – без да знаят каква опасност за сърцето крие този медикамент.

dikloДиклофенакът е опасен, твърдят опитни медици, които настояват лекарството да бъде изведено от употреба – то провокира заболявания на сърцето. Британски лекари уверяват, че съществуват безопасни за сърцето алтернативи на диклофенака, съобщава medikforum.ru. Uакто и ибопрофенът, диклофенакът е в групата на нестероидните противовъзпалителни препарати. Прилага се при артритни болки и хората са убедени, че могат да гълтат хапчетата дълго време. Диклофенак може да се купи свободно без рецепта навсякъде по света. Още преди две години обаче британските медици алармираха, че редовният прием на лекарството увеличава риска от инфаркт или инсулт с 40%. През 2011 година бе публикувана статистика, доказваща връзка между употребата на диклофенак и смъртта от инфаркти и инсулти. Опасността това да се случи на вас нараства четири пъти, ако приемате лекарството!
Сега във Великобритания много лекари настояват лекарството да се извади от списъка на жизнено необходимите и употребата му или съвсем да се забрани – или да става при специални условия. Има и други мнения – че диклофенакът помага при лечението на костно-ставни проблеми и че ползите от него са повече от вредите. Най-разумното при всички случаи е да не се прибягва до самолечение и медикаментът да се приема под контрол, при това за ограничено време.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*