Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нова терапия за множествената склероза

Нова за България терапия на множествената склероза влиза в списъка на Здравната каса от тази година. Пациентите ще имат достъп до нея чрез критерии, които ще бъдат обявени до края на март, съобщава puls.bg.

msmСтава дума за перорална терапия с медикамента fingolimod . При него се ограничават автоагресивните атаки на имунната система върху централната нервна система. Ефективен е при болни, чието лечение с интерферон бета или глатирамер ацетат не е довело до подобряване на състоянието.
Доказано е, че чрез новия медикамент пристъпите на болестта са с около 60% по-малко, отколкото при лечение с интерферон бета-1a за интрамускулно приложение. Това задържане е валидно за период от около четири години и инвалидизацията се забавя с около 30-37%. С близо 40% се намалява и степента на мозъчната атрофия.
Любопитна подробност е, че лекарството вече е било тествано на 49 000 пациенти от цял свят. Според заключителния анализ медикаментът fingolimod се понася добре и е безопасен.
Разбира се – и хората, които имат нещастието да са болни от множествена склероза, и близките им биха искали терапията да има окончателен положителен ефект. За жалост страданието все още няма дефинитивно лечение, но новият медикамент ще им позволи да подобрят качеството си на живот. Те ще имат по-малко пристъпи и ще им бъдат спестени ситуации на стрес и болки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *