Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасностите на прясното мляко

Млякото винаги е било считано за здравословен продукт, незаменим и за деца – и за възрастни. Руски медици обаче твърдят, че към продукта трябва да се отнасяме внимателно.

mlqko_chasha_kanichkaСпоред medikforum.ru прекомерната консумация на прясно мляко може да отключи в организма смъртоносни болести, чието лечение е дълго и сложно.
Лекарите отдавна предупреждават за съдържанието на мазнини в млякото. Това са твърди – наситени животински мазнини, които повишават нивото на холестерина в кръвта. Известно е, че именно това е механизмът, причиняващ болести на съдовата система и водещ до атеросклероза, инфаркт, инсулт. Според статистиката тези заболявания в 52% от случаите водят до инвалидност и преждевременна смърт. Особено уязвими в това отношение са мъжете.
Ако холестеринът в кръвта бъде намален дори само с един процент, вероятността от исхемична болест на сърцето, атеросклероза, инфаркт или инсулт съществено намалява. Тъкмо по тази причина през 2010 година в Европейския съюз бе въведен стандарт от 2% за мазнините в млякото и млечните продукти.
Много медици са привърженици на радикалните решения: пълен отказ от животинските мазнини, замяната им с растителни, включването в менюто на повече нетлъста риба и обезмаслени млечни продукти.
Прясното мляко таи и друга опасност. В желанието си да имат по-високи добиви, фермерите стимулират кравите с различни хормонални препарати. Въпросните хормони според някои теории отключват злокачествени изменения в простатната жлеза и яйчниците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *