Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хранене при разширени вени

Има ли храни, които помагат при разширени вени

Хранене при разширени вени Неразтворимите влакнини подпомагат перисталтиката и намаляват напряга­нето при дефекация. Това е важно, тъй като то допринася за появата на разши­рени вени, като увеличава напрежението в корема и блокира кръвотока от дол­ните крайници. Разтворимите влакнини (пектин, смола и псилиум) улесняват изхождането, защото придават обем на изпражненията и стимулират съкраща­ването на мускулите в храносмилателния тракт.

Смята се, че витамин С е полезен при разширени вени, тъй като в комбинация с антиоксидантните флавоноиди той укрепва стените на кръвоносните съдове и противодейства на пораженията от окисля­ването, които могат да повлияят върху здравината на вените. Цял набор от флавоноиди, особено тези, които се срещат в големи ко­личества в цитрусовите плодове, могат да подсилят вените намаля­вайки вероятността от разкъсване. Смята се, че цитрусовият флаво- ноид хесперидин засилва действието на витамин С и е необходим за оптималното функциониране на капилярите. Диосминът – флавоноид, съдържащ се в розмарина и цитрусовите плодове, укрепва вените, чиято слабост иначе е предпоставка за появата на този проб­лем. Флавоноидът в грейпфрутите, наречен нарингин, също допри­нася за доброто състояние на кръвоносните съдове. Според предва­рителните изследвания рутинът – флавоноид, съдържащ се в ябъл­ките и елдата, укрепва кръвоносните съдове, подсилвайки мембраните на поддържащите клетки и структурните тъкани. При лабораторни изследвания е установено, че силно активният флавоноид кверцетин (тясно свързан с рути­на, хесперидина и диосмина и съдържащ се в червения лук и черните боровин­ки) има силни противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят по­явата на разширени вени.

В момента обект на изследване заради евентуалните ползи за предпазване от проблема са и други антиоксиданти, включително полифенолите в зеления чай и витамин Е (мощен антиоксидант, съдържащ се в авокадото и зехтина), които вероятно играят важна роля за доброто състояние на кръвоносните съдо­ве, тъй като подобряват функцията им и укрепват капилярите. Учените смятат също, че таниновите съединения (познати още като проантоцианиди) пома­гат при разширени вени, тъй като тези антиоксиданти противодействат на сво­бодните радикали в клетъчните мембрани.

 

 

 

 Спортувайте, докато работите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *