Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Масло от гроздови семки – бъдете внимателни при употребата му

Масло от гроздови семки се извлича от богатите на хранителни вещества семена на гроздето

Масло от гроздови семки намира все по-широка употреба. Това се дължи на високото съдържание на хранителни вещества.

масло от гроздови семки

Кои са действията, с които маслото се отразява благоприятно върху нашето здраве?

Антиоксидантни свойства

Маслото от гроздови семена съдържа големи количества витамини като витамин С и витамин Е, както и други богати на антиоксиданти съединения. Антиоксидантните съединения, като ресвератрол, флавоноиди и линолова киселина спират вредните молекули, наречени свободни радикали. Свободните радикали унищожават клетките. Точно тези антиоксиданти помагат за предотвратяване растежа на раковите тумори. Все пак, изследванията все още не са доказали убедително, че консумирането на масло от гроздови семена е ефективно в предотвратяването или лечението на каквато и да е форма на рак.

Сърдечно-съдови ползи

Маслото от гроздови семена е силен източник на важни мастни киселини, като омега-3 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини са известни за насърчаване на ефективната работа на сърдечно-съдовата система, като помагат и за по-ниски нива на холестерола. Според Университета на Мериленд, консумация на хранителни продукти, които съдържат големи количества омега-3 мастни киселини може да намали риска от развитие на сърдечно-съдови проблеми, като сърдечно-съдови заболявания и атеросклероза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Масло от гроздови семки – бъдете внимателни при употребата му

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *