ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 признака, че сте сериозно стресирани

Отделете няколко минути, за да се проверите тялото си, и да се уверете, че не жертвате здравето и психичното си благосъстояние за сметка на нещо маловажно.
стрес

Физическите симптоми на стреса могат да се проявяват по странни начини. И понякога не може дори да предположите, че стресът е причината за някои не особено приятно неразположение.

1. Повръщане

В последната си книга бившият секретар на Министерството на финансите на САЩ Хенри Полсън признава, че е станал толкова стресиран по време на разгара на финансовата криза през 2008 година, че той често усещал и имал позиви за повръщане. Химическо въже, както го наричат още е един от начините, чрез който стресът може да издигне своята грозна глава, по-често като знак за тревога. Стресът и безпокойството също могат да предизвикат повръщане и състояние, наречено „цикличен синдром на повръщане“, състояние, при което хората изпитват гадене и повръщане в рамките на продължителен период от време – често по едно и също време. Справяне с тревожността, достатъчно почивка и повечко вода (повръщането може да доведе до загуба на електролити), а след това намиране на начини да се успокоите или да премахне източника на стреса, като практикуват ходене и медитация, са начините за справяне с този неприятен симптом.

2. Загуба на коса.

Има много причини, поради които косата може да започне да пада – от генетика до лекарства. се попадащи, от генетика към лекарства. Но стресът също е една от тях. Сред условията, свързани с предизвикания от стрес косопад е алопеция ареата, автоимунно заболяване, при което белите кръвни клетки атакуват космените фоликули, което води до косопад. Друго условие, предизвикани от стреса, който има още по-крайни резултати се нарича телогенен ефлувиум, което основно се характеризира с внезапна загуба на косата (до 70%). Това състояние трудно може да се свърже със стреса, тъй като загубата на коса може да се случи месец след стресиращо събитие, например, смърт в семейството или раждане. Косопадът обикновено е проблем, който се коригира след отминаване на стресиращото събитие.

3. Кръвотечение от носа.

Има спор дали кръвотечението от носа се задейства от стреса, но проучванията показват, че в някои случаи, пациенти, които получат кървене от носа са ги получили след като се озоват в стресови ситуации. Това може да има нещо общо с резките промени в кръвното налягане, които са много чести, когато сме стресирани.

Дръжте кръвното налягане нормално с чай от хибикус. Бягство от ежедневната врява за известно време може да бъде достатъчно, за да намали нивата на стрес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *