Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При кои болестни състояние помагат бобените кълнове?

Кълновете от всякакво естество са изключително полезни за нашия организъм

бобови кълнове

И най-вече през зимата, когато не сме в състояние да си набавим всичко онова, от което тялото ни има нужда. При кои болестни състояние помагат бобените кълнове?

Сърдечно-съдови заболявания: Когато се свързва с нисък прием на наситени мазнини (намиращи се в месото, птичето месо и млечните продукти), редовната консумация на бобови кълнове може да помогне за намаляване кръвните нива на лошия холестерол, поради високото съдържание на фибри и лецитин. Този ефект е от полза за сърцето и съдовете, тъй като помага за предотвратяване развитието на атеросклероза, най-честата причина за сърдечно-съдови заболявания.

Запек: Благодарение на високото си съдържание на фибри, кълновете от боб могат да помогнат за подобряване на чревната перисталтика и облекчаване на признаците на запек.

Коса и нокти: Чупливостта на ноктите често е резултат от определени хранителни дефицити, особено на протеини, витамини и цинк. Кълновете съдържат големи количества от всички тези хранителни вещества в лесно достъпна форма и затова те са особено полезни за предотвратяване и лечение на проблеми с косата и ноктите.

Здравето на черния дроб: Кълновете от боб са отличен източник на лецитин, който, наред с понижаването на нивата на холестерола в кръвта, помага и за намаляване на мазнините в черния дроб, като по този начин се предотвратява чернодробната стеатоза, често срещано състояние на черния дроб, което може да доведе до чернодробна дисфункция.

Менопауза: Кълновете са богати на фитоестрогени, които коригират слабата активност на естрогена. Ето защо те могат да помогнат за облекчаване на много от симптомите, свързани с менопаузата (като горещи вълни и сърцебиене), които са в резултат на понижените нива на естрогена. Фитоестрогените, намерени в кълновете също са ефективни в противодействието на менопаузата, свързано с остеопорозата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *