Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лош успех в училище? Тийнейджърът е влюбен!

Открийте какъв е проблемът, за да го решите

влюбен тийнейджър

Най-честата причина за ниския успех, смята психоложката Мария Поблет, са напрегнатите семейни отношения. Помислете каква е атмосферата в дома ви, разбирате ли се със съпруга си, често ли се карате на детето. Много тийнейджъри имат конфликти с връстници, които обсебват всичките им мисли. Тактично се опитайте да пренасочите сина или дъщеря си към друга компания или им намерете достатъчно ангажиращо хоби.

Срещат се и подрастващи, които развиват непоносимост към определени учители. Обяснете на детето, че може да учи по даден предмет, без да се съобразява с личността на преподавателя. И без това повече никога няма да се видят само след няколко години.

13-19-годишните изживяват първите си любови. Може би детето ви страда от несподелени чувства? Опитайте се да поговорите за това, без да го наранявате.

Дори след като са казали „лека нощ“ на родителите си, повечето гимназисти не заспиват и продължават да чатят от джиесемите си с приятели. Нищо чудно, че на другия ден не са съсредоточени в часовете. Ако се налага, след 23 ч. отнемете мобилните устройства, пише вестник „Всичко за семейството“.

Понякога причината за ниския успех е по-прозаична – детето не разбира по определен предмет. В такъв случай частните уроци са удачно решение.

„Не карайте тийнейджъра наведнъж да подобри успеха си по всичко – съветва Мария Побле. – Представете си, че той е като дива градина – чиста, красива, но пълна с хаотично растящи видове. Няма как да я прекопаете от раз, нали? Затова започнете от едното й крайче. Изкоренете бурените, посадете цветя, полейте ги. С една дума – ако детето се залови сериозно да учи по един предмет, скоро ще усети сладостта на успеха. След това, образно казано, само ще прекопае цялата градина.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *