Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как и колко време да съхранявате изцедената кърма?

Изцедената кърма може да съхранявате до 3 месеца в хладилна камера.  

Как и колко време да съхранявате изцедената кърма?Съхранявайте кърмата в стерилен съд, стерилизиран и изварен за около 5 мин. и добре подсушен. Някои помни за изцеждане на кърма са с включено контейнерче за изцедената кърма например, което може да се използва и като бебешко шише за хранене (без изцедената кърма да се прехвърля и затопля в друг съд за хранене на бебето).Поставете надпис с датата на изцеждането върху съда и го сложете във фризер.
При стайна температура кърмата може да се съхранява до 6 часа. Не се притеснявайте, ако  кърмата се е утаила, преди да я поставите във фризер. Това е съвсем естествено и не означава, че е развалена. Просто мазнината изплува на повърхността на съда.
В хладилник може да съхранявате кърма до 8 дни, а във фризер – до 3 месеца. Впоследствие е най-добре да размразявате млякото на стайна температура или на водна баня. Може, разбира се, да използвате и детски нагреватели при температура 36 градуса, без да прегрявате млякото. Не използвайте микровълнова фурна за тази дейност.
Добре е да не смесвате кърмата при отделните изцеждания, особено ако ще я съхранявате във фризер продължително време. Не замразявайте повторно кърмата. Размразеното мляко може да го съхранявате около 24 часа в хладилник.

 

 Успешно кърмене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *