Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Естествени методи на лечение на болката с масаж

Основни масажни техники

Съществуват три основни масажни похвата: поглаждане, размачкване и разтриване. Използвайте ги за отпускане и повишаване на мускулния тонус. (Желателно е да  е да правите масаж с добре изрязани нокти.)

Поглаждане

Препоръчител­но е това неж­но движение да се из­ползва в началото на масажа, за­щото спома­га за равномер­ното раз­пределяне на масажното мас­ло по тялото на пациента. Прийомът е подходящ за общо отпускане, но и при болки в мускулите, тъй като разтяга мускулните влакна.

  • Дръжте ръцете си близо една до друга, като пръстите са събрани. Ръцете трябва да са отпуснати, но не вяли.
  • Плъзгайте ръцете си по цялата дължина на мускулите в посока към главата. Поддържайте дланите и пръстите си в контакт с кожата на пациента, като ги оставите да следват извив­ките на тялото.
  • Изпълнете движението в обратна посока по-леко, като използвате само връхчетата на пръстите си.

 

Размачкване

След поглаждането използвайте това движение, наподобя­ващо месене на тесто. То разделя схванатите мускулни влакна и способства за освобождаването им от отпадъчни­те вещества. Най-подходящите места за размачкване са гърбът, горната част на гръдния кош, крака­та и седалището.

  • Като държите пръстите си изпънати, по­ставете длани­те в средата на масажира­ната част от тялото.
  • Натискайте с долната част на едната си ръка, после с другата. Натискът трябва да бъде силен, но да не при­чинява болка на пациента.
  • Не се задържайте дълго вър­ху един и същ участък от тялото.

 

Разтриване

Прилага се при масажиране на определени точки или на участък от гърба, където муску­лите са схванати. Ако използвате масло, то трябва да е в малки количества – в противен случай ръцете ви ще се хлъзгат настрани от точката, която масажирате. Основната посока на движение е надолу и в кръг. Избягвайте натиска върху гръбначния стълб.

  • Бавно натискайте желаната точка с възглав­ничката на палеца или показалеца. Посте­пенно увеличавайте натиска.
  • Изпълнявайте леки кръгови движения в про­дължение на 10-15 секунди.
  • Много бавно намалете натиска.
  • Повторете веднъж или два пъти.
  • Използвайте поглаждащи движения, за да отпуснете мускулите.

 

От скоро на българският пазар се предлага и друг метод за лечебен масаж. СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) е уникален многофункционален вибромасажор, който произвежда между 3 000 – 6 000 малки вибрации в минута, благодарение на които изпраща електрически импулси навътре в тялото, до центъра на болката и така елиминира болката за броени минути.

 

Профилактика и лечение на мускулни болки и скованост

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *