ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Да се заредим с енергия – част 2

 

част 1

Да се наслаждаваме на свободното вре­ме — всъщност най-добре е да се наслаждаваме на всич­ко. Звучи доста лекомисле­но, но е вярно. Не трябва да се чувстваме така, сякаш животът ни е само низ от задължения. Това може да ни парализира. Добре е да си освободим поне една ве­чер седмично, за да правим нещо, което ни е приятно и ни разтоварва.

Нека решим конфли­ктите – те също ограб­ват енергията ни, например конфликти с партньора или на работното място. Какво ще ни помогне? Направете списък с нещата, които ви натоварват. Преодолявай­те проблемите стъпка по стъпка. Ако не можете да се справите сами, потърсете помощ от близките си или от колеги.

Да се срещаме с прия­тели. Подкрепата им е много важна. Трябва да поддържаме социалните си контакти, за­щото черпим много сила от позитивните преживявания, a тe са свързани с хубавите моменти, които споделяме

Да се заредим със светлина – слънцето е най-важният източник на енергия. Така че възполз­вайте се от слънчевите дни на лятото. Дори разходка в по-мрачен ден е за предпо­читане, отколкото стоенето у дома.

Да просветлим духа си. Светлина­та действа, дори само да си я представяме. Седнете удобно, затворете очи и си представете лампа, която силно свети или запалена свещ. Отначало ще ви бъде по-трудно, но с вре­мето ще усетите как тази светлинна меди­тация помага.

Полезни са и цветята на д-р Бах. прилагат се при напрегнато ежедневие, при стрес и преумора. Пие се една чаша вода на ден с три капки тинктура от цветовете (продават се в аптеките).

Помощ с лек масаж с потупване по тимусната жлеза — тя се намира под гръдната кост, при вдлъб­натината между гърдите. 30 секунди са достатъчни, за да се активират енергийните ни резерви.

Да не забравяме и акупресурата — притискане­то на определени точки също ободрява.

  • Масаж на средния пръст – притискайте и масажирайте двете му страни в посока от върха към основата. Повтаря се 30 пъти и на двете ръце. Помага при умора вследствие на ниско кръвно налягане.
  • Масаж на точката, разпо­ложена на линията на ставата на ръката под палеца – за да се заредите отново с енергия, масажирайте до пет минути, със средно силен натиск.
  • Масаж на кутрето в ли­нията на първата фаланга. Упражнявайте силен натиск за не повече от половин ми­нута с палеца, дори може и с нокътя на палеца и веднага пуснете.
  • Правете масаж от двете страни на ноктите на средния пръст и кутрето – натискайте до 5 минути с леко кръгооб­разно разтриване.

Да си пийнем чай от джинджифил – запарете малко настърган джинджи­фил в 200 мл вода, оставете да поседи няколко минути и прецедете. Можете, да доба­вите мляко и захар. Много ободрява.

Все пак да не забравя­ме и да не си правим излишни илюзии – чо­век не може вечно да е в добра форма. Понякога организмът ни има право да стачкува. То­гава трябва просто да зарежем всичко и да си починем.

 

 

Как да се справим с гнева си?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *