Джинджифилът е чудодейно лекарство за мъже

Британски вестник публикува преди време резултатите от проведено изследване, от което стана ясно, че екстракт от джинджифил (Zingiber Officinale) всъщност убива лошите клетки при рак на простата, докато здравите клетки се разможават.

Резултатите са наблюдавани при дневна доза от 100 мг от екстракт от джинджифил на килограм телесно тегло (въз основа на човек с тегло 75 килограма това се равнява на около 550 мг екстракт на ден). Само за осем седмици, екстрактът от джинджифил намали растежа на тумора на простатата наполовина. Учените са изчислили, че 100 грама пресен джинджифил дневно ще може да даде същите резултати.

Като шампион в борбата с рака, джинджифила има противовъзпалително, антиоксидантно и антипролиферативни ефекти при тумори и се явява обещаващ превантивен фактор. Той притежава значителен ръст инхибиращ ефекти в спектъра на раковите клетки чрез прекъсване на клетъчния цикъл и смърт на клетките, причиняващи рак. Но най-важното е, че джинджифила не е токсичен и приемът му е не само препоръчителен, но не носи и никакви вреди за здравето и организма.

Джинджифилът се приема в сурово или обработено състояние. Той може да предотврати или облекчи гаденето, произтичащо от химиотерапия, морска болест, бременност и хирургически интервенции.

Това полезно растение се препоръчва и при лошо храносмилане, метеоризъм, колики, синдром на дразнимото черво, загуба на апетит, треска, лоша циркулация, менструални спазми, диспепсия, стомашни киселини, лошо храносмилане и много други стомашно-чревни проблеми.

Коренът от джинджифил е мощно противовъзпалително средство за ставни проблеми и е ппрепоръчителен при състояния на артрит, треска, главоболие, зъбобол, кашлица, бронхит, остеоартрит, ревматоиден артрит, тендинит, висок холестерол и кръвно налягане и може да се предотврати вътрешните кръвни съсиреци. Джинджифилът е действа анти-вирусно и се използва за затопляне при простуда и лек грип.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *