Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво облекчава симптомите на остеартрита?

Няколко хранителни вещества са полезни при остеоартрит, тъй като облекчават болката и възпалението и подпомагат възстановяването на хрущяла.

Изследва­нията сочат, че витамин С минимализира износването на хрущяла и забавя прогресирането на остеоартрита. Този витамин унищожава вредните свободни радикали и ускорява възтановяването на тъканите. Друг мощен антиоксидант – вита­мин Е, облекчава симптомите на заболяването и подпомага развитието на здрав хрущял, както показват предварителните клинични изследвания. Витамин Е може да си набавите с авокадо, ядки, семена и зехтин.

Някои проучвания сочат, че съществува връзка между понижените нива на витамин D и риска от остеоартрит. Тзи витамин възпрепятства рушенето на костите и прогресирането на остеоартрита. Калцият, който е парт­ньор на витамин D, подпомага укрепването на ставите, носещи основната част от телесното тегло, които са увредени от остеоартрит, и освен това може да предотврати появата и на остеопороза.

Съществуват данни, че приемът на омега-3 мастни киселини, шогаоли и гингероли (последните две се съдържат в джинджифила) подпомага облекчаването на болката и отока, съпровождащи остео­артрита. Счита се, че тези съединения притежават силни противо­възпалителни свойства.

Въпреки наличието на оскъдни научни доказателства, някои специа­листи смятат, че консумацията на ананас предпазва от остеоартрит или облекчава симптомите му. Предполага се, че ензимът бромелаин, съдържащ се в ананаса, намалява отока, тъй като в лабораторни условия това съединение демонстрира наличие на противовъзпалителни свойства.

Понеже остеоартритът се среща по-често при жените, някои експериментални изследвания показват, че определени форми на естрогена влошават заболява­нето. Затова учените са на мнение, че фитоестрогените (естрогеноподобни растителни съединения) предотвратяват негативното влияние на естрогена при остеоартрит. Фитоестрогените са налични в соевите xpaни.

 

 

Ето как може да премахнете болката в коленете!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *