Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да ядете за здрава простата?

Въпреки че са необходими повече изследвания в тази област, съ­ществуват доказателства, които показват наличието на връзка меж­ду храненето и здравето на простатата.

Изследванията сочат, че антиоксидантният минерал селен предпаз­ва от ДХП и понижава риска от развитие на рак на простатата, което вероятно се дължи на свойствата му да защитава клетките в жлезата от увреждания вследствие на окисляването. Селенът може възпре­пятства възникването на рак и също така играе важна роля за огра­ничаване растежа на простатния тумор, предизвиквайки апоптоза (смърт на раковите клетки).

Витамин Е действа съвместно със селена и осигурява антиоксидантна защита срещу пораженията на свободните радикали върху про­статата. Предварителните изследвания сочат, че този витамин нама­лява концентрацията на андроген в кръвния серум, която се смята за хормоналния фактор, водещ до рак на простатата.

Изофлавонът генистеин, съдържащ се в соевите храни, може да предпази от рак и евентуално да намали растежа на тумора. Изследванията сочат, че този изофлавон ограничава растежа на раковите клетки – свойство, което вероятно се дължи на въздействието върху хормоните.

Предварителните изследвания сочат, че ликопенът намалява пора­женията в ДНК на клетките в простатната тъкан и предизвиква апоп- тоза на раковите клетки.

Лабораторните изследвания показват още, че флавоноидът кверцетин подпомага профилактиката и лечението на рак на простатата. Той блокира андрогенните хормонални рецептори в простатните клетки и предотвратява нарастването на раковите. Необходими са допълнителни изследвания, за да се види дали тези лабораторни от­крития ще съвпаднат с резултатите от проучванията сред население­то. Кверцетинът може да намали и симптомите на простатит.

 

 

Лечение на възпалена простата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *