ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява инконтиненцията?

Уринната инконтиненция или  неспособността за задържане на урината е лечима при навременни мерки в 90% от случаите.

Инконтиненцията може да настъпи внезапно в резултат на болестно състояние като цистит или възпаление на простатата, уретрата или вулвовагинит, а може да се развие и с течение на времето. Двата най-разпростра­нени вида са стресинконтиненция и императивна инконтиненция (свръхактивен пикочен мехур).

Стрес-инконтиненцията се изразява в неволно изпускане на малко урина при вне­запен натиск върху пикочния мехур. Може да настъпи по време на кашляне, кихане, вдигане на тежък предмет или напрягане при физическо усилие. При жените причи­ната са отслабени мускули на тазовото дъно, които поддържат пикочния мехур и урет­рата. Това обикновено настъпва след бременност, раждане или вследствие недостиг на естроген след менопаузата. При мъжете инконтиненцията е резултат от травмиране на уретрата или пикочния мехур по време на операция на простатата.

Императивната инконтиненция, понякога наричана свръхактивен пикочен мехур, се изразява в силен позив за уриниране, моментално последван от изпускане на ури­на. Обикновено настъпва при инфекция на пикочните пътища, диабет, инсулт, деменция, болест на Паркинсон, множествена склероза и уголемяване на простатата.

Симптомите обикновено подсказват от кой вид е инконтиненцията. Лекарят може да проведе преглед и допълнителни изследвания за наличието на инфекция, други за­болявания, протичащи с инконтиненция на урината и уродинаналично изследване за функционалното състояние на пикочния мехур.

 

Симптоми при инконтиненция:

  • Неволно изпускане на урина.
  • Непрекъснати позиви за уриниране дори когато пикочният мехур е празен.
  • Внезапно изпускане на малко урина при кашляне.

 

Как да подпомогнем сами лечението на цистита?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *