ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не изпадайте в паника ако детето е левичар

Накарайте го да се чувства специално, а не различно

Според психолога Димитър Тодоров твърдението, че леворъките са по-умни от десноръкиър произлиза от това, че поради необходимостта да полагат повече усилия в ежедневието си леворъките са по-приспособими. Тоест говорим за развита интелигентност, не за вродена. Не бива да забравяме, че леворъчието не е недъг, но в съвремието има куп пречки за леворъките хора – ножиците, отварачките за консерви, белачките, ножовете, мишките за компютър са създадени, за да си служим с тях с дясната ръка.

Освен това в училище много малко преподаватели се съобразяват с леворъките деца и ги обучават специално. Във Великобритания например един учител, който е минал курс 3а обучение на леворъки деца, го използва като предимство в своето CV. Специализираният сайт за леворъки lefthandersday. com дава няколко много прости
препоръки на учителите, които имат такива ученици:

Да поставят леворъкото дете от лявата страна на чина, за да не бута другарчето си, когато пише. Ако учителят на вашето дете не се е досетил 3а това, можете да го помолите.

Да демонстрират правилното хващане на химикалката и правилната позиция на тялото и ръката (на сайта може да открият имейл, на който специалист ще ги насочи и ще отговори на всичките им въпроси).

Да осигурят ножици за леворъки и да научат ученика как да ги ползва (в сайта има и възможност да се закупят такива продукти).

Да проявят разбиране, защото леворъките деца оформят Записките си по различен начин от десноръките.

На десноръките също се препоръчва да отделят време, за да правят някои неща с лявата си ръка – например понякога може да режете хляба с лявата ръка, да решите косата си, дори опитайте да пишете с нея. Така стимулирате дясното полукълбо и своите креативни способности, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *