Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диагностични тестове показват дали сте болни от гастроезофагеален рефлукс

Учените са установили, че половината от астматиците имат гастроезофагеален рефлукс (ГЕР), но не им е известна причината за връзката между двете състояния.

ДИАГНОСТИЧНИ ТЕСТОВЕ:

  • Лекарите обикновено поставят диагноза гастроезофагеален рефлукс само по оплакванията, но чрез някои изследвания тя може да се потвърди или да се открият настъпили усложнения. Правят се следните изследвания:
  • Ендоскопия (гастроскопия) – състои се във въвеждането на тънка, оптична, гъвка­ва тръба през устата и по дължината на хранопровода до стомаха, за да се открият евентуални изменения. Това е най-често прилаганото изследване за установяване на ГЕР.
  • рН-измерване в хранопровода – проверява за наличието на по-висока киселин­ност (рН) в хранопровода и определя тежестта на рефлукса.
  • Езофагеален манометър – измерва налягането в хранопровода и долния езофа­геален сфинктер.
  • Други изследвания като рентгеново изследване след поглъщане на бариева каша и ЕКГ се правят, за да се изключи вероятността оплакванията да са свързани с дру­ги заболявания. При изследването с бариева каша се получава информация за съ­стоянието на горната част на храносмилателния тракт. Преди процедурата трябва да погълнете бариев разтвор (плътна бяла течност, която контрастира на рентгено­вите снимки), след което лекарят оглежда рентгеновия образ.

 

Проверете тези симптоми:

  • Киселини, парене в долната част на гръд­ния кош и горната част на корема след хранене, в легнало положение или при навеждане.
  • Много силна болка в гърдите.
  • Парене в гърлото, както и дразнене, болка, пресипналост на гласа(особено след събуждане).

 

Как да се справим със загубата на апетит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *